Nyolc ok az örömre a Twitteren

2011. május 23. - Soulbook

Gretchen Rubin, a PsychCentral egyik szerzője szerint a "madaras Facebook" legalább nyolcféle módon járul hozzá személyes boldogságunk növeléséhez. Nézzük meg, hogyan varázsol el minket a "boldogság kék madara":

1. A Twitteren a szenvedélyednek élhetsz. Amennyiben nincs elég időd arra, hogy a szenvedélyednek hódolj vagy egyszerűen csak még többet szeretnél foglalkozni vele, akkor a Twitter kiváló eszköz a gondolatok és az ötletek megosztására, cseréjére. Rábukkanhatsz hozzád hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberekre, akikkel éjjel-nappal twitterezhetsz. (Ha akarsz.)

2. Ha szomorú vagy, a Twitter eltereli a figyelmedet. Tanulmányok szerint a figyelemelterelés egy nagyon hatékony hangulatmódosító eszköz, amit főként a férfiak alkalmaznak előszeretettel negatív érzéseikkel kapcsolatban. Ez is lehet az egyik oka, hogy kevésbé hajlamosak a depresszióra, mint a nők. Ha sok hozzád hasonló érdeklődési körrel rendelkező embert követsz, bármikor rábukkanhatsz valamire, ami megragadja a figyelmedet.

3. A Twitter megnevettet. Ha sok vidám ember hírfolyamát kíséred figyelemmel, erőt meríthetsz a megjegyzéseikből, mikor éppen arra van szükséged. 140 karakter elolvasása csak pár másodpercet vesz igénybe, ami pont elég kedélyállapotod áthangolására.

4. A Twitter segít fenntartani a lazább és megerősíteni a szoros kapcsolataidat. A közösségi oldalak segítenek az igazi és a virtuális ismerősök "készletét" hatékonyabban kezelni. Különösebb erőfeszítés nélkül több ismerőssel is tarthatjuk a kapcsolatot.

5. A Twitter segít, hogy segíthess másoknak. Ráirányíthatod a figyelmet olyan célokra, ügyekre és tevékenységekre, amik neked vagy a barátaidnak fontosak.

6. A Twitter engedi, hogy uralkodj fölötte. Egy új technológia elsajátítása a fejlődés érzésével gazdagítja az életedet, így növelve egyéni boldogságodat. Az emberi kapcsolatok szintén nagyban hozzájárulnak a boldogsághoz, ezt a hatást pedig csak még jobban felerősítik a Twitter technológiai sajátosságai.

7. A Twitteren megoszthatod az éppen eszedbe jutó vidám gondolatokat. Ahogy egy fényképezőgéppel a kezedben élesebbé válik a szemed, a kommunikáció lehetőségének a tudata élesebbé teszi elmédet, figyelmesebbé és szellemesebbé válsz.

8. A Twitter megkönnyíti az információgyűjtést. A hasonló érdeklődési körrel rendelkező emberek segíthetnek lépést tartani azokkal a fejleményekkel, melyek egy adott területen történnek, kérdéseidre pedig gyorsan választ találhatsz, illetve megtudhatod, hogy másokat mi érdekel.

A Twitter tehát szép és jó, csak kár, hogy könnyen túlzásba vihető az együtt eltöltött idő, miközben egyéb, kevésbé csábító teendőinket szépen tologatjuk magunk előtt. Meg persze, mint minden más közösségi oldal, elszívhatja a levegőt a hús-vér emberekkel történő, szemtől szembeni találkozások elől.

A szerző bölcsen állapítja meg, hogy a Twitter jó szolga, de rossz irányító, vagyis mindenkinek magának kell kitalálnia, hogy hogyan tartja ellenőrzés alatt a használatát. Ne maradjunk fent sokáig, hogy a hírfolyamot olvasgassuk, inkább keressünk ennek az eszköznek is egy megfelelő helyet az életünkben!

Forrás: Psych Central

Illusztráció: plain - happiness

A bejegyzés trackback címe:

https://soulbook.blog.hu/api/trackback/id/tr232926028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása