Nemzedékek hálójában (infografika)

2011. szeptember 12. - Soulbook

A fiatalok negatívabbnak tűnnek a Facebookon, többet káromkodnak, gyakrabban beszélnek saját magukról és az iskoláról, míg az idősebbek inkább hosszabb, más emberekről és a családjukról szóló bejegyzéseket írnak. A Twitter pedig elsősorban a felnőttek játékszere - derül ki a Community102 infografikájából, mely a közösségi oldalak társadalmának életkor szerinti összetételét, az Y-generáció használati szokásait és a Facebook-Twitter páros használatának korcsoportonkénti sajátosságait mutatja be.

A közösségi oldalak felhasználói

A felhasználók negyede a 35-44 év közöttiek csoportjából kerül ki, őket nagyjából egyforma arányban (18-19 százalék) követik a 25-34 és a 45-54 év közöttiek. A felületeket 65 éves kor felett használják a legkevesebben.

Y-generáció (ezredfordulós generáció, netgeneráció, stb.)

Az Y-generáció tagjai 1978 és 1994 között születtek (vagyis most 16-32 évesek). Ez az első olyan nemzedék, amely lényegében az interneten nőtt fel, létszáma nagyjából megfelel a második világháború után született népes nemzedék (baby boomers) létszámának, de lehet, hogy meg is haladja azt. 

Hogyan használja az Y-generáció az internetet?

Naponta átlagosan 23 percet interneteznek, 59 százalékuk a híreket is itt olvassa (leginkább a Yahoo!, a CNN és a Google oldalain keresztül). Háromnegyedüknek saját adatlapja van valamely közösségi oldalon, közel harmaduk egy nap többször is fellátogat valamelyik felületre. 

Közösségi oldalak felhasználóinak átlagéletkora

A közösségi oldalak átlagos felhasználója a grafika adatai szerint 37 éves. A legidősebb a LinkedIn társadalma, ahol 44 év az átlagéletkor, míg a Bebo a legfiatalabb a maga 28 évével. A Facebookon 38, a Twitteren 39 év az átlag.

A Facebook-használat életkori sajátosságai

- A legnépesebb korcsoport a Facebookon a 18-25 év közöttieké (a felhasználók közel harmada). 

- A tizenéveseknek kétszer annyi ismerősük van, mint a 30-40 közöttieknek.

- A tinik közel háromszor annyi üzenőfali bejegyzést produkálnak, mint a 40-50 évesek.

- A 20-as éveik elején járók tűnnek a legtevékenyebbnek az adatlapjuk alapján.

- A fiatalabbak több negatív érzelmet fejeznek ki és többet káromkodnak, mint az idősebbek. Több személyes és birtokos névmást használnak (én, enyém, stb.), valamint többet beszélnek az iskoláról.

- Az idősebbek hosszabb bejegyzéseket írnak, több elöljárót és névelőt használnak, valamint többet beszélnek másokról, a családjukról. 

- A 27-28 évesek töltik fel a legtöbb fotót, átlagosan 510 darabot.

- A negyvenesek majdnem annyi forót töltenek fel, mint a huszonévesek, viszont jóval kevesebb fényképen vannak bejelölve.

A Twitter-használat életkori sajátosságai

- A legnagyobb arányban a 26-34 év közöttieket találjuk a Twitteren (a felhasználók 30 százaléka).

- A 18-24 év közöttiek 85 százaléka követi az ismerőseit, barátait. Ugyanebben a korosztályban nagyobb arányban (54%) követik a celebeket, mint saját családjuk tagjait (29%).

- A tizenévesek nem twittereznek annyit, mint a felnőttek, mivel a szolgáltatás inkább az ismerősökkel és a márkákkal való kapcsolattartásról szól, kevésbé a barátokkal folyó változatos interakciókról.

- A Twitter főként a felnőttek körében egyre népszerűbb, így elsősorban az ő közösségi hálójuknak tekinthető.

Forrás: Community102

A bejegyzés trackback címe:

https://soulbook.blog.hu/api/trackback/id/tr533214097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása