Facebook, a kékszemű szörny

2011. június 09. - Soulbook

Egy mindenképp jól hangzó, de első hallásra elnagyoltnak tűnő vélekedés szerint a Facebook kiválóan alkalmas a féltékenység felturbózására, olyanokat is fogékonnyá téve erre az érzelemre, akik eddig nem voltak érintettek. Ha így gondolkodunk, a legjobb, amit tehetünk, hogy nem engedjük párunkat a közösségi oldal közelébe, vagy legalább az adatlapunkat és tevékenységeinket elrejtjük a kíváncsi szemek elől. De mit mond erről a kérdésről az infografika, amivel legutóbbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk?

A Facebook segíthet abban, hogy rátalálj a tökéletes partnerre és még a kapcsolat létrejöttét is világgá kürtölheted. Ezzel párhuzamosan azonban életed több privát részlete szintén láthatóvá válik:

1. Túlzásba vitt elemezgetés

A Facebook gyakori látogatásával folyamatosan figyelemmel tudod kísérni társad bejegyzéseit. Ha azonban túlzásba viszed annak elemezgetését, hogy az egyes üzenetek vajon mit jelentenek a kapcsolatotokra nézve, az a bizonytalanság érzéséhez vezethet. 

2. Kőbe vésett kapcsolatok

Az életedet megörökíted a Facebookon, de az összes korábbi kapcsolatod nyilvános kőbe vésését aktuális partnered nem biztos, hogy díjazni fogja. 

3. Minden nyilvános

A kapcsolati állapot megváltoztatásával hivatalossá tesszük a kapcsolat megváltozását. Azonban ha a párod ezt nem viszonozza, és "egyedülálló" marad, illetve, ha a kapcsolatnak valójában már vége szakadt, a kapcsolati állapotok eltérései nyilvános konfliktusokhoz vezethetnek.

4. Fájdalmas emlékeztetők

Minden szakítás fájdalmas, különösen, ha arra emlékeztet minket valami, hogy milyen csodálatossá vált azóta a korábbi partner élete. A kiváncsiság odáig fajulhat, hogy órákat töltünk előző párunk adatlapján esetleges szakításra utaló megjegyzések után kutatva.

5. Hozzászólások

Jó, ha figyeled, hogy mások mit mondanak és posztolnak rólad a Facebookon. Egyes hozzászólások túl sok információt árulhatnak el és féltékennyé tehetik társadat.

Mihez kezdjünk ezekkel a problémákkal?

A kommunikáció kulcsfontosságú. Tisztázd a partnereddel, hogy az esetleges probléma gyökere a Facebookon keresendő vagy sem. Ha valamilyen adatlapon található dolog okozott féltékenységet, gondolkozz el a módosítás lehetőségén. A Facebook mindenképp vezethet bizonytalanságokhoz, ezért tanácsos sok időt fordítani rá, hogy a kapcsolat napi rendszerességűvé fejlődjön.

Ha egy korábbi  partner az általad kezelhetőnél több bejegyzést küld az üzenőfalra, rejtsd el az illetőt a hírfolyamban, és fogadd meg, hogy többé nem látogatsz az adatlapjára. 

Módosítsd az adatvédelmi beállításokat, hogy volt párod ne lásson bizonyos információkat és hozzászólásokat a te adatlapodon.

Jól fontold meg, milyen bejegyzéseket teszel közzé a Facebookon, és töröld ki, ha valami később visszatérhet kísérteni téged.

Fotó: Seville Blog

A bejegyzés trackback címe:

https://soulbook.blog.hu/api/trackback/id/tr312967792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lolperec 2011.06.09. 23:22:13

Mijez bazmeg, Bravo magazin tinilányoknak? Ez kb. az a cikk ami kb. aza színvonal... kurva gáz kb... XD

privateer 2011.06.10. 00:11:07

@lolperec: Annyira azért nem gáz. Tényleg meg kell fontolni mit csinálsz a közösségi portálokon.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.06.10. 04:34:51

@privateer: Ezert nem is irok az ilyen oldalakra semmit magamrol.
Nem kell, hogy evekkel kesobb egy rossz akarom azokat dorgolje az orrom ala.

ebedli 2011.06.10. 05:58:46

Féltékenység = ZÖLDszemű szörny...

jaaaaaaajjjjajjajajajajajaaaaaj... újságíró...

ebedli 2011.06.10. 06:01:24

Persze ki lehet magyarázni, hogy az fb színe kék, meg áttételesen, de tartok tőle, hogy inkább csak hiányzik a könyvespolc otthonról...

kacagány 2011.06.10. 07:17:26

@ebedli: Szerintem meg neked esett le túl későn, miért kéket írt a posztoló zöld helyett, és így, magyarázkodás közben is támadólag próbáltál korrigálni. Ahelyett, hogy beláttad volna, ok nélkül oltogattál. Nem szép dolog.

kammatty · http://www.a1hitelcentrum.hu/ 2011.06.10. 07:48:06

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: jajj már, arra nem emlékeznek az emberek, hogy tegnap mit ettek.

akkor pár év múlva fognak valamire, na és ha az a valaki az orrod alá dörgöli, akkor mi lesz? lehet akkor már nem fog érdekelni a véleménye v. valami nagy celeb vagy, hogy ennyire fontos mindenki véleménye?

fourgee 2011.06.10. 07:55:07

@ebedli: Nekem már az elején leesett hogy miért írt kékszeműt, pedig még korán reggel van :)) A hiba most kivételesen nem a posztolóban van :))))

mirikrantz 2011.06.10. 08:34:18

Zöld szemű, nem baj :)

“Oh őrizd a féltéstől szívedet.
Zöld szemű szörny az, mely játékot űz
A vérrel, a melylyel táplálkozik.
Még boldog, a ki tudva csalatását,
Meggyűlöli a csalfát; de minő
Kínperczeket számlál, ki hőn szeret,
S gyanútól rágva mégis csak szeret!”” (Shakespeare: Othello - innen származik)

Koky_ 2011.06.10. 08:40:31

Direkt írt kékszeműt a posztoló! Fogjátok már fel! Vagy olvassátok el legalább az előttetek szólókat!
süti beállítások módosítása