Ezért nem kapsz munkát közösségi oldalon

2011. augusztus 18. - Soulbook

Ki az, aki a közösségi oldalakon nyújtott teljesítménye miatt szeretne elbukni egy állást? Merthogy a cégek döntéseit úgy tűnik, inkább negatív irányban befolyásolja mindaz, amit az adatlapjainkon látnak. Vagyis, ha tudatosan akarjuk építeni a karrierünket, de közben a magánéletben nem vagyunk az a konformista típus, akkor minden tudatosságunkat elővéve kompromisszumot kell kötni, hogy egyes élethelyzetekben személyiségünk melyik oldalát domborítjuk ki inkább az interneten.

Ne áltassuk magunkat azzal, hogy a munkáltató nem férhet hozzá a tevékenységünkhöz, hiszen az adatvédelmi beállítások informatikusokat meghazudtoló ismerete mellett is elég egy elejtett rossz szó, hozzászólás, egy kép vagy videó ahhoz, hogy elessünk egy munkától, iskolai felvételtől vagy ösztöndíjtól. Ügyes nyereményjátékokon, alkalmazásokon keresztül pedig sokszor mi magunk engedélyezzük cégeknek és álláskereső portáloknak, hogy hozzánkférjenek.

Az elmúlt hónapban kapott zöld utat az amerikai hatóságoktól a Social Intelligence nevű vállalat ahhoz, hogy a szolgáltatásukat megrendelő cégek számára álláskeresők adatlapjain futtassanak háttérelemzéseket. A Twitter, a LinkedIn és a YouTube felületei mellett a Facebookon közzétett állapotfrissítések, fotók, videók és csoportok között bogarászhatnak. Hét évre visszamenőleg nyomozhatnak törvénybe ütköző tevékenységek (pl. kábítószer-fogyasztás), rasszista megjegyzések és megnyilvánulások, a szexualitást nyíltan ábrázoló fotók és videók után, de az ügyfelek igényei szerint pozitív viselkedésjegyeknek ugyanígy utánanézhetnek, például önkéntes, jótékonysági tevékenység vagy szakmai elismerések nyomait kutatva. A cég az engedély szerint csak a vizsgált fél jóváhagyásával végezheti tevékenységét, bár eddig, külsős cégek bevonása és engedélykérés nélkül se zavarta a munkáltatókat, hogy jelenlegi vagy jövendő alkalmazottaik adatlapjain vizsgálódjanak.

A CareerBuilder, az USA legnagyobb internetes munkaközvetítő oldala még 2009-ben több mint 2600 humánpolitikai vezető körében végzett felmérést arról, hogy hogyan figyelik pályázóikat a közösségi oldalakon. Az eredményekből nemrég készült egy infografika (lásd lent) a Mindflash Technologies jóvoltából. Eszerint a megkérdezett vezetők 45 százaléka vette igénybe a közösségi felületeket a munkaerő kiválasztása során. Legtöbbször a Facebookon (29%) és a LinkedInen (26%) nézelődtek, a Twitteren (7%) ritkábban.

Mi derülhet ki egy munkáltató számára az adatlapjaidból?

A legtöbb munkáltató (35%) inkább arra talált indokot az oldalakon, hogy miért ne az adott illetőt alkalmazza, csak alig ötödüknek (18%) a döntését befolyásolta pozitív irányba a böngészés. Ez utóbbiak bevallása szerint az internetes megjelenés leginkább egy kellemes összképet alakíthatott ki bennük a jelentkező személyiségéről, hiteles információkat találhattak a szakmai képzettségre vonatkozóan, bizonyítékokat szerezhettek a kreativitásra, a megfelelő kommunikációs készségekre, ajánlásokat olvashattak másoktól, díjakra és elismerésekre bukkanhattak.

A szakemberek nagyobb részét azonban korántsem győzik meg az oldalakon látottak. Főként provokatív, nem odaillő képekre és információkra figyelnek fel. Sokaknál találnak alkohol vagy kábítószer fogyasztására utaló jeleket, korábbi munkaadók, munkatársak vagy ügyfelek becsmérlését olvassák. További fekete pontokat jelentenek a rossz kommunikációs készségre utaló és diszkriminatív jellegű hozzászólások, ha a képzettséget illetően hazugságra vagy korábbi munkáltatókkal kapcsolatban bizalmas információkra bukkannak.

Hogyan érheted el, hogy soha ne kapj munkát online aktivitásod miatt?

Mindezek fényében kész recept állítható össze arra az esetre, ha még véletlenül sem szeretnél munkát kapni olyan helyen, ahol van esély rá, hogy monitorozzák majd virtuális jelenlétedet:

1. Szemetelj! - Szórd tele az internetet rád nézve terhelő tartalmakkal, fotókkal, hivatkozásokkal! Hencegj el a kábítószermámorban töltött éjszakáiddal lehetőleg mindenkinek! Csinálj minél nagyobb piszkot, minél több helyen (a Facebookon kívül a LinkedIn és a Twitter se maradjon ki)! Gyakran emlegess alkoholtartalmú italokat, csatlakozz minél több, szeszesitalokat gyártó vagy forgalmazó cég oldalához, vegyél részt nyereményjátékaikban és engedélyezd, hogy szabadon posztolgathassanak a faladra! Természetesen minden tartalmat tégy nyilvánossá, hogy bárki láthassa őket, ne csak az ismerőseid vagy az ismerősök egy szűk csoportja!

2. Viselkedj igazi trollként! - Írj minél több bosszantó és értelmetlen hozzászólást blogokon, Twitteren, stb. Ja, és káromkodj, amennyit csak tudsz!

3. Légy pletykafészek! - A korábbi munkaadódat tüntesd fel negatív színben! Meséld el, mennyire utáltad az előző munkahelyedet, hogy a főnököd milyen hataloméhes és alkalmatlan vezető volt. Ha igazából borítani akarod az asztalt, akkor szivárogtass ki néhány bizalmas információt. Ha a jelenlegi állásodat szeretnéd elveszíteni, akkor beszélj rendszeresen a Twitteren erről a szándékodról, hogy interjúkra jársz, hogy már mennyire unod a banánt, meg ezt az egész szemétdombot, esetleg szivárogtass innen is ezt-azt!

4. Rengeteg zavarbaejtő ismerősöd és hozzászólásod legyen! - Minél több csodabogarat vegyél fel az ismerőseid közé és kérj tőlük fura kommenteket. Hagyd, hogy szemeteljenek kicsit a faladon!

5. Áradjon belőled a negativitás! - Semmi pozitív dolgot ne ossz meg! Eredményekről, díjakról, a képzettségedről és a készségekről, melyekkel rendelkezel, egy szót ne ejts!

Ha lennének további tippjeid, mindenképp oszd meg az érdeklődőkkel a hozzászólások között!

(Nagyításhoz kattints a képre!)

Forrás: Career Builder, Mindflash Technologies, SocialTimes

Illusztráció: Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://soulbook.blog.hu/api/trackback/id/tr523160479

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így kell főnököt fogni 2011.08.19. 12:33:49

Alec Brownstein nem nyugodott bele, hogy a recepciós kislányig sem jut el életrajzával az álomállást rejtegető nagymenő reklámcégeknél. Úgy döntött, ha nem fogadják őt a kiszemelt munkahelyek döntéshozói személyesen, akkor személyre szabott AdWords hir...

Trackback: Kényeztesd a HR-est! 2011.08.19. 12:28:55

Tíz tutidizájn önéletrajz minta, ami láttán a döntéshozó vagy hátast dob, vagy rókát, de biztos, hogy a CV nem végzi a kukában. Ha igazán nagy hatást akarsz gyakorolni az állást hirdető cég döntéshozóira, vagy éppen a munkaerőtoborzó cég alkalmazottjá...

Trackback: 10 őrült névjegy 2011.08.19. 12:27:34

Spermatartó a Durextől, érme formájú korruptaknak, magas fehérjetartalmú azoknak, akik túlélőtáborba készülnek. Az üzleti névjegykártya (business card) tipográfiája, anyaga, információtartalma, sőt az átadás módja is rengeteget elárul a tulajdonosáról...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

room_101 2011.08.19. 09:16:48

Regisztráld magad félig-meddig álnéven. Ezt úgy értem, hogy egy-két betűt változtass meg az igazolványodban szereplő vezetéknevedhez képest, esetleg használj más de hasonló hangzású keresztnevet. Így a papírból dolgozó HR-es nem fog megtalálni, nagy eséllyel pofára esik.

HagymaCsípősMehet 2011.08.19. 09:17:29

Igazuk van a cégeknek, hogy utánanéznek valakinek, ha egyszer tudnak. Saját nevén az ember nem viselkedhet idiótán a neten, de ezt már több, mint másfél évtizede tudja mindenki, akinek 60-nál nagyobb az IQ-ja. Akinek nem...? Hát az önsorsrontó... így jár.
Ha valaki a neten jó láthatóan, egy HR-es számára látható módon deviáns, saját néven, az megérdemli, hogy ne foglalkoztassák.
De mit is vár? Ha én munkát adok valakinek és fizetek utána járulékot, meg minden egyebet, egész biztos, hogy igyekszem kiszűrni minden deviánst. Volt korábban poszt arról, hogy valaki fölháborodott, a HR-es megnézte valami adatlapját, ahol cigizett, ivott és közölték vele, hogy nem akarnak fölvenni dohányos munkatársat. Hát könyörgöm, nem a gonosz C.I.A. ment utána paparazzi-módszerrel és tette föl a netre, hanem Ő MAGA. Aki hülye, hajjon meg.

HagymaCsípősMehet 2011.08.19. 09:18:41

@room_101: Bárki, aki egy kicsit is ügyes, ismerősöket keres. Azt nézi, hogy kik az ismerősök. Több ember is van, aki mindenféle ostoba, nemlétező nevet vesz föl, vagy olyan neveket, mint "Alen Delon". De az ismerősei lebuktatják, hogy Ő AZ.

dekás dezső 2011.08.19. 09:33:45

ma már csak a leghülyébbek baszzák így el a lehetőségeiket.
az átlagos karierrépítő úgyis hatalmas kamu megfeleléshalmazt épít ki ezeken a hr guberálók által oly gyakran látogatott személyiségkirakatokon.
gáz az egész, aztán egyszer csak kibújik a pillangótestből a hernyó...

mondjuk azt a státust kell elérni, amelyben nyíltan felvállalhatod bárhol-bármiről a véleményed, szabadon írogatva, leszarhatod a következményeket - ráadásul meg is élsz...
nehéz ügy, de nem lehetetlen.

Lord_M_ 2011.08.19. 09:52:05

@HagymaCsípősMehet: Itt jegyezném meg, hogy egy vadidegen HR-esnek fogalma sincs az ismerőseidről, tehát elég nehezen talál rád... Vagy csak komoly nyomozással...
szerintem. (mármint ha a valóditól eltérő névvel szerepelsz az említett közösségi oldalak bármelyikén)

fishermansfriend 2011.08.19. 10:17:03

Egyszer titkárnőt keresett a főnök, húú aszta, min. 95D-s bikinis képek az iwiw-en. Hiába javasoltuk, nem vette fel... :-D

Egy vásárló · http://vasarlasitippek.blog.hu 2011.08.19. 10:26:33

Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe a blogomat!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.08.19. 10:51:29

Az a legegyszerubb ha NEM regisztralunk egyetlen egy kozossegi oldalra sem.

Vagy ha mar nagyon nem birunk magunkkal akkor alneven es lehetoleg a minimalis aktivitassal.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.08.19. 10:59:30

@HagymaCsípősMehet: "Ha valaki a neten jó láthatóan, egy HR-es számára látható módon deviáns, saját néven, az megérdemli, hogy ne foglalkoztassák."

Az a baj, hogy a HR-es saját kénye-kedve szerint dönti el, hogy mi számít deviánsnak... Szerinted az rendben van, ha nem vesznek fel egy munkahelyre amiért a Facebookon van pár fotó néhány fesztiválról, ahol rettentő deviáns módon még sört is merészeltem inni? (A Szigeten voltunk olyan szerencsések, hogy szűkebb körben találkozhattunk a Tankcsapda három tagjával - az itt készült pár közös fotó egyike van kint profilképként. Vajon ez is deviáns? Jó lenne legalább tudni, hogy mi számít annak.)

pannonfunk 2011.08.19. 11:04:39

Most az, hogy valaki facebook-on, twitteren, blogokon magánéleti dolgokat rak ki, az egy dolog. de LinkedIn-en, ami kifejezetten karrierépítő hálózat? Most tényleg vannak ilyen hülyék, vagy a tanulmányíró ír hülyeségeket, vagy a poszt toló?

Sötétmancs 2011.08.19. 11:13:39

Számítottam rá, hogy azt is megemlítik, hogy figyelnék, mikor is vagyok aktív a közösségi oldalakon. Én ott bukhatnék el egy munkát, hogy általában hétköznap 8 - 16:30.

Soulbook 2011.08.19. 11:20:36

@Sötétmancs: Nem véletlenül nem lett megemlítve :) Most főleg az álláskeresésről és az álláskeresőkről szólt a bejegyzés, hamarosan jön az a téma, amiről te beszélsz, de nem akarok poéngyilkos lenni.

Pierre Ironman 2011.08.19. 11:38:11

Nyomorult egy élete lehet annak akinek erre figyelnie kell.

magyar bucó 2011.08.19. 12:12:00

Nagyon nem PC dolog valakit a magánélete miatt nem felvenni. Ha az eset bizonyítható, kártérítésért is lehet perelni. A munkáltatónak ugyanis kurvára semmi köze ahhoz, hogy a szabadidőmet kikkel és hogyan töltöm. Pontosan, mint a bőrszín és a szexuális orientáció...

Mária 2011.08.19. 12:19:20

@pannonfunk:

Felületesen lett adaptálva az eredeti infografika tartalma.

A Facebook és a LinkedIn ha valaki állást váltana, inkább arra jó, hogy egyrészt ő kezdeményezzen kapcsolatokat, másrészt az ezen a két portálon szakembereket keresgélő HR-esek megtalálják.

Ez mára már annyira durva, hogy az All Facebook blog arról ír, hogy a HR-esek a nagy munkaerő-felkutatásban széttrollkodják az üzeneteikkel az üzenőfalakat :)

Persze nem Magyarországon van ez így, hanem máshol.

Magyarországon titokban mindenki rendőrállamot szeretne, és azt is épít, ha teheti, ezért lett nálunk mumus az iwiw, a LinkedIn és a Facebook.

Csak nálunk nem normális dolog ugyanis, ha egy álláskereső, vagy egy állásából kifelé nézegető munkaválalló nem pózol 24/7 öltönyben-kiskosztümben, és nem puffogtat folyamatosan ostobán okoskodó frázisokat.

Jujj, mert mi lesz, ha valaki megtudja, hogy nem droid vagyok, hanem ember, akinek stílusa, véleménye, baráti köre is van, és természetesnek tartja, hogy megosztja a barátaival, ha jó kedve, vagy éppen rossz kedve van.

Sötétmancs 2011.08.19. 12:26:35

@Soulbook: Világos, én alapból idevettem a munkahelyváltókat is, de az is igaz, hogy az aktivitást évekre visszamenőleg is megnézhetik a HR-esek.

2011.08.19. 12:29:21

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Le kell korlátozni a profilt, hogy idegen ne lássa az infókat, üzenőfalat. Probléma megoldva.

Mária 2011.08.19. 12:36:35

@HagymaCsípősMehet:

"Ha én munkát adok valakinek és fizetek utána járulékot, meg minden egyebet, egész biztos, hogy igyekszem kiszűrni minden deviánst"

Hány embernek adtál munkát az elmúlt 6 hónapban?

viktor134 2011.08.19. 12:55:03

@HagymaCsípősMehet:
nekem sokkal inkább gyanús, akinek a hobbija az ételosztás.

aztán meg majd kereshetem a kolléganőket, akiket elásott...

:)

penumbra1984 2011.08.19. 13:45:21

Miért érzem úgy, hogy ez a közösségi oldalas nyomozósdi egy újabb próbálkozás a HR "szakma" részéről, hogy legitimálják az amúgy felesleges élősködésüket a munkaerőpiacon?

penelope garcia 2011.08.19. 14:04:59

Bocs, de hogyan fog bármit is találni az FB-n, ha nagyon gondosan beállítottam, hogy csak ismerősök láthatják a falam?
Idegen csak a nevem, végzettségem, lakhelyem olvashatja, még az ismerőseim listáját sem.

Peter T. Sinclare 2011.08.19. 14:33:35

@Mária: Lehet azt mondani, hogy az alapvető és elidegeníthetetlen emberi jogok, mint a szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága, a lelkiismereti szabadság, vagy a magánélet és a privát szféra szentsége szart sem ér, és a munkáltató megtagadhatja az alkalmazásodat azért, mert ember mersz lenni.

Csak akkor ne hívjuk már demokráciának a rendszert, jó? Hívjuk fasizmusnak, kommunizmusnak, esetleg nemzetszocializmusnak, és akkor tiszta sor - a személyes jogok nem léteznek, a munkavállaló csak bérrabszolga, ami azért létezik, hogy profitot termeljen/a Zállamot építse.

De ha demokráciásdit játszunk, akkor jogom van a magánéletemet úgy élni, a szabadidőmet úgy tölteni, ahogy nekem tetszik.

Mária 2011.08.19. 14:44:05

@Peter T. Sinclare:

Egyetértek.

Normális országokban a HR arra használja a közösségi oldalakat, hogy az önként feltöltött szakmai infók alapján szólíthassa meg az őt érdeklő embereket.

Ez az agyrém csak a beteg lelkű országokban van, hogy a HR az emberek magánélete után turkál a neten.

Normális országokban az ilyen céges filozófiát valló, sőt, azt büszkén hirdető cégek megvetést kapnak.

Doktor Kotász 2011.08.19. 14:52:43

@Peter T. Sinclare: "De ha demokráciásdit játszunk, akkor jogom van a magánéletemet úgy élni, a szabadidőmet úgy tölteni, ahogy nekem tetszik. "

Itt arra gondolj, hogy alkalmaznál-e olyan embert, aki alaposan dokumentált fasztortás szülinapot tart az adatlapján, meg kiteszi a képet, hogy hogy nyírja a pöcsén a szőrt. Nyrom én is, nem arról van szó, csak a folyamatot nem dokumentálom a közösségi oldalakon.

G_P 2011.08.19. 15:04:48

A HR-es egy nagyon szemét állatfaj. 23 éves fruskák döntenek alkalomadtán meglett emberek sorsáról... Tényleg résen kell lenni!

És nem, nem egy fel nem vett 40es nő vagyok, hanem 25-ös csávó. :)

Mária 2011.08.19. 15:05:45

@Doktor Kotász:

Ha az az ember tucatállásra pályázik, akkor van miből válogatni anélkül, hogy a HR-est azért fizetnéd, hogy adatlapokat olvasgatva röhécseljen az általad fizetett idejében.

Ha az az ember nem tucatállásra pályázik, hanem valami olyat tud, amihez csak kevesen értenek, akkor az adatlapja láttán, ha okos vagy, dobsz neki egy mailt, hogy szeretnéd meglepni egy pöcsszőr-nyíró szettel, amennyiben személyesen megy hozzád átvenni, és kész meghallgatni az állásajánlatodat.

Beteg magyar világ.

Picsasereghajtó 2011.08.19. 15:11:43

@Doktor Kotász: Ha egyebkent jol vegzi a dolgat, akkor mi a fasz kozom van nekem hogy milyen faszsagokat csinal a szulinapjan? Persze hogy alkalmaznam.

Mondjuk ilyen intim dolgokat mint a fanszorzet en nem nagyon latok FB-n. Egy jo buliban keszult kep alapjan meg kurva nehez lenne megitelni egy embert. En is szoktam hanyasig bebaszni fesztivalokon, 1-2 foto ki is kerul olyankor a Feszbukra (az androidos okostelefon mondjuk egy atok tud lenni olyankor, van hogy masnap szegyenkezve pucolom le az esti termes felet) de ettol meg a munkamat a tolem telheto legmagasabb szakmai szinvonalon vegzem. Mar csak azert is, mert ha nem lenne keresetem, nem tudnek fesztivalra (se) menni :) Igy meg akar az is lehet, hogy akinek van elete, az meg jobb munkaero is mint az otthonulo szerencsetlen, mert motivalt abban hogy megkapja a havi betevo fesztivaljegyre valot :)

pudliho 2011.08.19. 15:24:05

Létre kellene hozni egy „kozmetikázott” közösségi profilokat áruló céget ahol akármit kérhet a megrendelő - professzorok visszajelölik majd legjobb barátjukként, szakmai múltat méltató kommentek illetve a nemzetközi publicisztikákra mutató linkek valamint nagy nemzetközi elismeréseket méltató újságcikkek -
Szlogenünk a következő lesz:
"eddig kőműves volt holnap elmehet agysebésznek" :-DDD

Joaquin 2011.08.19. 15:45:39

Érdekes dolog amúgy a buliképek téma, mert pont az "önmegtartóztató, megbízható" emberfajta rúg be időnként embertelen módon egy-egy alkalommal, amikor mégis alkoholhoz jut, azon szimpla oknál fogva, hogy nincs hozzászokva a szervezete.

Nem tudom mennyire off, de szerintem elég szomorú, hogy (ahogy eddig láttam) véletlenül sem matematikusok dolgozzák ki a teszteket, amelyek alapján valakit felvesznek vagy sem, holott ez amúgy a data mining témakör alá tartozik, ami matematika (gy.k. számítástechnika). Egy kicsit ebből is látszik, hogy az egész HR szakma ma még egy nagy kamu. Nem gond, lesz ebből igazi tudomány egyszer majd. Remélem facebookot már hozzáértők bányásszák...

pannonfunk 2011.08.19. 16:58:55

@Joaquin: Meg a felelőtlen, meg az önmagát nem ismerő rúg be kőkeményen. Aki nincs tisztában azzal, hogy mennyit bír tolerálni a szervezete. Az önismeret pl. egy fontos dolog, nem? Persze, az meg pozitívum, ha valaki fogékony az ismeretlen felfedezésére :)

HagymaCsípősMehet 2011.08.20. 14:40:11

@Gery.Greyhound: Igen, rendben van, hogy ez szubjektív, ilyen a világ, ne viccelj.
Katolikus egyháznál akarsz dolgozni, vagy egy underground kocsmában? Ha épp Németh Sándor teszi a fejed búbjára a kezét és megszáll a szent szelem és összerogysz és erről készül fotó, akkor én egész biztosan nem foglak foglalkoztatni a cégemben. Hadd legyen már jogom hozzá, hogy megnézzem, kire fizetek százezreket. A saját cégemben. Hangsúlyozom, nem nyomozás-kutakodás, TE tetted föl saját magadról, hogy ezt megmutasd a világnak...

HagymaCsípősMehet 2011.08.20. 14:40:51

@Mária: Úgy kezdődött a mondat, hogy HA

Soulbook 2011.08.27. 11:45:47

@penelope garcia: Ha egy nyereményjáték vagy bármilyen egyéb akció (önéletrajzfeltöltés, feliratkozás egy rendezvényre, játék, stb.) keretében egy alkalmazással találkozol, ott engedélyezned kell az alkalmazást, többek között ezt (többnyire angolul): Hozzáférés az alapadatokhoz (név, profilkép, nem, kapcsolatok, felh. azonosító és minden egyéb infó, amit mindenkivel megosztassz). Emellett írhatnak neked e-mailt és bármit kitehetnek a faladra. Ezt az alkalmazások esetében jóvá kell hagyni. Szóval vagy véded az adatokat vagy elesel lehetőségektől. Cégek, állásközvetítők stb. így máris több adatodhoz férnek hozzá, mint ahogy azt eredetileg beállítottad.

bfj 2011.09.15. 18:03:54

Csak gratulálni tudok. Jó a cikk. Érdemes figyelmesen elolvasni.

bfj 2011.09.15. 21:04:47

Igazán nincs mit. :-)

pannonfunk 2012.03.28. 12:00:04

@Hiteles007: És kézzel írtad be az MLM-es szarodat a többszáz blogbejegyzésbe vagy legalább valami automatikus scripttel?

Hány helyről banneltek ki egy hét alatt?
süti beállítások módosítása